Bands & Projecten


The Hornaments

Deze jonge vierkoppige blazerssectie is thuis in o.a. de stijlen pop, jazz en latin. Met hun gemiddelde leeftijd van nog geen 25 jaar en hun diploma's nog maar nauwelijks op zak speelden deze muzikanten al met bijvoorbeeld het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Tino Martin, Ben Cramer, Peter Beense, Dean Saunders, Roel van Velzen, het Metropole Orkest en het Jazzorchestra van het Concertgebouw. Als sectie zijn zij nu onder andere actief in de band van Jared Grant, en verantwoordelijk voor een significant aantal studio-opnames.


Son Swagga

Son Swagga is een psychedelische fusion band afkomstig uit Amsterdam. Met hun muziek brengen ze een nieuwe vorm van instrumentale muziek op de wereld. Son Swagga is een band waar je je vinger net niet op kunt leggen. In elk nummer zoeken ze naar nieuwe gebieden die nog nooit in kaart zijn gebracht, en maken ze tegelijkertijd improvisaties die zowel op individueel als op interactief gebied de muzikanten hun grenzen laat opzoeken.


Red Light Jazz Society

Als deze nieuwe bigbandsensatie begint te spelen, is het onmogelijk om stil te blijven staan. De 18-koppige formatie, opgericht door Dave Vreuls en Guus Janssen, bestaat uit jonge talenten afkomstig uit alle windstreken van het land en bewijst dat bigbandmuziek alles behalve stoffig is. De band is niet bang om traditionele muziek à la Duke Ellington en Count Basie (al dan niet in een fris jasje gestoken) te laten horen, maar speelt daarnaast ook nieuwe, hedendaagse composities. 


BOSCO

Al bijna 15 jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene: BOSCO, jazz- en pop orchestra.

Een 10-koppig 'allround collectief' waarin de 6-mans blazerssectie een belangrijke rol speelt, samenwerkend met veel verschillende artiesten en bands. De band of blazerssectie wordt tevens regelmatig ingehuurd voor studiowerk. 

BOSCO speelde op talloze festivals, betreedt theaterpodia en is een graag geziene gast op allerlei evenementen. 


Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest is een professioneel orkest met 50 musici. Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten voor de bevolking in regio’s rondom vliegbases. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is uniek in de wereld van de professionele blaasmuziek, omdat het de lichte muziek tot het belangrijkste deel van haar orkestcultuur heeft gemaakt. Daartoe beschikt het orkest over een vaste ritmesectie, bestaande uit gitaar, toetsen, basgitaar/contrabas en drums.