Bands & Projecten


PARADOX JAZZ ORCHESTRA

De bekende saxofonist/arrangeur Jasper Staps en trompettist Teus Nobel richtten in 2019 een nieuw jazzorkest op. Begin 2020 kregen ze van de Tilburgse jazzclub Paradox alle vrijheid om hun concept live uit te proberen. Dat leidde tot enkele succesvolle try-out concerten. Deze nieuwe big band dankt zijn naam dan ook aan de creatieve thuishaven. Het Paradox Jazz Orchestra was geboren.
Pers en publiek zijn lyrisch over het unieke concept van Paradox Jazz Orchestra. Het publiek is live getuige van het proces, voelt de spanning van de korte voorbereidingstijd en de ontlading daarvan tijdens het concerten. De basis van het orkest zijn de sessie-avonden in de Tilburgse jazzclub Paradox. De creatieve thuisbasis, waar het orkest experimenteert en dingen uitprobeert. Tijdens deze avonden is het publiek al vroeg welkom: van de repetitie tot en met het concert.

Elke sessie-avond heeft een eigen thema. Zoals het repertoire van een bekende bigband of van een bepaalde componist of arrangeur. Bijvoorbeeld Buddy Rich, Duke Ellington (met zijn “Far East Suite”), Jerry van Rooyen en Stan Kenton. Een belangrijk thema is het eerbetoon aan The Skymaster, de roemruchte bigband van eigen bodem die in de jaren 80 en 90 wereldfaam vergaarde.

 


The Hornaments

Deze jonge vierkoppige blazerssectie is thuis in o.a. de stijlen pop, jazz en latin. Met hun gemiddelde leeftijd van nog geen 25 jaar en hun diploma's nog maar nauwelijks op zak speelden deze muzikanten al met bijvoorbeeld het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Tino Martin, Ben Cramer, Peter Beense, Dean Saunders, Roel van Velzen, het Metropole Orkest en het Jazzorchestra van het Concertgebouw. Als sectie zijn zij nu onder andere actief in de band van Jared Grant, en verantwoordelijk voor een significant aantal studio-opnames.


Dennis van Aarssen Bigband

Nederlandse crooner, songwriter en entertainer. Zijn zangcarrière begon dankzij de winst bij The voice of Holland en sindsdien heeft hij 3 studio-albums uitgebracht, is hij beloond met een gouden plaat en een Edison Jazz Award en heeft hij meerdere theatertours, clubtours en festivals gedaan met zijn eigen DvA Bigband. Elk optreden is een feest, muziek met een oude ziel, maar jonge energie!


Red Light Jazz Society

Als deze bigbandsensatie begint te spelen, is het onmogelijk om stil te blijven staan. De 18-koppige formatie, opgericht door Dave Vreuls en Guus Janssen, bestaat uit jonge talenten afkomstig uit alle windstreken van het land en bewijst dat bigbandmuziek alles behalve stoffig is. De band is niet bang om traditionele muziek à la Duke Ellington en Count Basie (al dan niet in een fris jasje gestoken) te laten horen, maar speelt daarnaast ook nieuwe, hedendaagse composities. 


Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest is een professioneel orkest met 50 musici. Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten voor de bevolking in regio’s rondom vliegbases. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is uniek in de wereld van de professionele blaasmuziek, omdat het de lichte muziek tot het belangrijkste deel van haar orkestcultuur heeft gemaakt. Daartoe beschikt het orkest over een vaste ritmesectie, bestaande uit gitaar, toetsen, basgitaar/contrabas en drums.